Дори не знам как да го обясня дали е майнеза, дали е мус или пък с нашата хубава дума "помазанка" (ама тя "мирише" на руски и е политнеправилно, та ...).
По-важното е, че е страхотна вкуснотия (не казвам "дзверска" - няма месце) и е невероятна особено върху препечена филийка за закуска. Става за 3-4 минути и не можеш да се сОпреш с филиите...
Вземат се два броя добре узрели, че и леко презрели авокадо. Маха им се обвивката и костилката и се слагат в подходящ буркан, бухват се две скилидки обелен чесън, 1/2 ч.л. сол; 2 с.л. зехтин; 1 с.л. масло; сока на 1/2 лимон и всичко това се пасира до пълна гладкост.
Получава се невероятно вкусна смес, която може да се ползва вместо масло или пък само за просто намазване на печени филийки.
Може да се ползва за сандвичи и за какво ли не. Впрочем , колкото и да е странно, си върви с печено месо, печен суджук ...
Правете смело - лесно е и при това носи вкякакви интерпретации ...
Нека да Ви бъде вкусно и НАЗДРАВЕ!