Основният герой в тази вкуснотия е печената червена капия (чушка).
Кюфтетата се правят много лесно стига капията да е опечена, оибелена и добре отцедена от сока й. Едновременно правих два варианта - със сирене и мляно месо.
Чушките бяха 12 броя големи и добре отцедени, които накълцах на ситно (може да се нарежат и в блендера без престараване - да останат и едри парченца). 1/2 връзка магданоз (само от листата) също нарязах на много ситно. В купа смесих накълцаните чушки, магданоз и едно яйце, след което половината от тази смес отделих в друга съдина.
В първата добавих около 300 грама сирене, а във втората - горе долу толкова мляно месо.
Подправянето:
за тази със сиренето просто щипка сол, индийско орехче на върха на кафяната лъжичка и по 1/2 ч.л. черен пипер и кимион.
за тази с мляното месо по 1 ч.л. сол, черен пипер и лук на гранули, почти по пълна чл. сушен чесън; червен пипер (носи и лютив), чубрица.
(подправките са мъпрос на лично предпочитание)
Всяка смес се омесва добре, ако е малко рядка се добавят лъжица две галета, за да може каймата да държи форма. Готовите кюфтета не се овалват в брашно преди пърженето.
Пърженето е ясно - до хубаво зачервяване. Вадят се върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина.
Стават голяма вкуснотия. Пробвайте и няма да съжалите.
П.П. На снимката вляво са тези със сиренето, а вдясно- тези с мляното месо. Визуално почти нямат разлика.
И НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар