Ново пет- какво толкова пържени филийки. И дете от детската градина да хванеш, май ще ги направи. Да ама не - и те си имат тънкост, за да станат неповторими и да ти искат пак и пак ....
Първо: хлябът трябва да е наистина изсъхнал ...
Второ: понякога умишлено го прекарвам през тостера, но на слаба степен - колкото да получи коричка, но не и да промени цвета си и да стане печен
Трето: според количеството се разбиват яйца (поне две), слага им се 1/2 ч.ч. прясно мляко
Четвърто: в сместта от яйцата и млякото се добавя една 1/2 с.л. брашно с 1/2 ч.л. бакпулвер и толкова ванилена захар
Пето: нарязаните филийки се поставят в сместа да се "напоят" добре
Пържат се в малко мазнина.
Шесто като резултат: невероятно вкусни пържени филийки - и с пудра захар, и със сирена, и със сладка, кой както ги обича