Това е от сорта на полезните предложения за приготвяне на нещо вкусно и то за отрицателно време. Често в забързаното ежедневие ни се иска хубава домашна храна, а времето е кът. МултитенджУрата, както казвам на мултикукъра, е незаменим за тази цел.
Конкретно в случая от вчера имаше изостанал печен джолан. Пак да се претопля и поднася не ми харесва най-добрият вариант е да се приготви по различен начин.
Какво по лесно от това?
Мултито се включва на програма "пържене" (който има такава) и в купата се слага по 1 с.л. олио и мас. Докато то загрява, се обелва и нарязва една глава лук и се пуща вътре. Веднага се обелва и настъргва един морков и заминава при лука.
Започва се с рязането на зелката. Нарязва се на 4 части и сетне всяка част на ситно и нарязаното зеле се пуща при лука. Не се забравя да се разбърква. Всичко това ми отнема около 6-7 минути. Осолява се и се добавят 1 ч.л. пушен червен пипер и 10-а зърна черен пипер.
Обелва се и се нарязва един домат на ситно и се добавя при зелето. Добавя се и накъсаното месо.
Мултито се прехвърля на програма "яхния" - при моя има една такава Ф1, дето за 10 минути прави чудеса и се затваря.
След 10 минути яденето е готово.
Всичко на всичко дори и няма 20 минути. Докато ястието се вари, може да се направи и салатата.
Същото може да се направи и в обикновена тенджера, но ще отнеме значително повече време.
Писах повече време, отколкото ми отнема да го сготвя.
Става страхотно вкусно. и най-важното бързо и лесно.