Това е едно невероятно - направо дзверски вкусно ястие при това колкото и странно да звучи комбинацията от свинско с леща.
Няма да обяснявам колко е вкусно и колко лесно се прави в мултитенджУрата.
За поне 6 порции са необходими:
- 600 грама свинско месо от плешката (може от бута, а аз ползвах ребърца с много месо);
- 1 голяма глава лук - ситно;
- 1 голям или два малки моркова - на ситно;
- 1 картоф - на ситно;
- 1 голям домат - обелен и нарязан на ситно
- 5-6 скилидки чесън на ситно (но това е по моя вкус)
- поне 300 грама зелена леща предварително измита и накисната;
- около 600 мл бульон (писал съм, че винаги имам такъв заленчуков), но може и водичка
- подправки - сол и черен пипер на вкус, джоджен, както и 1 с.л. от моята любима домашна вегета
- мазнина за запържване - олио, зехтин, но аз ползвам патешка мас
Включва се програма "пържене", слага се мазнината и след като загрее свинското. Разбърква се и се оставя затворено за 5-6 минути; Следват през 2-3 минути морковите, лука и чесъна, картофите;
Превключва се програма "задушаване" и след 20-а минути се добавят доматите, бульона и лещата. Уредчето се затваря и "забравя" да си изпълнява програмката. Като му останат 10-а минути до края, се отваря слагат се подправките и се оставя да си довърши програмката.
Проверява се на вкус и за готовност на месото и лещата и при необходимост се допоправя и пуща за още 10-а минути.
Това е.
Прави се по-бързо и по-лесно отколкото го обяснявах.
Направете и няма да съжалявате нищо, че комбинацията звучи странно.
ПРавете и да Ви е вкусно и НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар