Зелето е страхотен зеленчук - хем вкусен, хем полезен. Има стотици начини за приготвянето му. Съществуват и огромни спорове с какви подправки си върви. В германия го правят в едни области с ким и лук, в други с кимион; има рецепти само с оцет и т.н. Само че този път няма изобщо повече да пиша, защото съм решил за първи път да пусна една снимкова публикация, от която всичко е ясно ...
След като преди време направих "Пържола" от зеле и още нещо тези дни ми хрумна пак да приговя зеле почти по подобен начин.
Необходими са ни резени зеле за колкото човека ще да е ястието, кайма и други неша, които се виждат от снимките. Овкусяването е по желание и по собствен вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица.
Толкова- следват снимки:
След като сме ги "сглобили" сандвичите, съдината се затваря се капак или фолио и заминава в предварително загрята фурна на 180С за около 40-а минути (зависи от фурната). В края на печенето капака се маха и се дозапича за 10-а минутки.
Става идеално, ако се поръсят с настърган кашкавал или някакво друго подобни сирене - гауда, едам и т.н., но точно в този случай нямах и грамче в къщи...
Моята порцийка си я поднесох със сос от горчица, домашна майонеза и малко чили за разнообразие.
Това е само идея, експериментирайте смело и НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар