В магазините продават различни видове овкусено масло - къде с копър, къде с чесън, къде с други подправки. Такова масло е с цена поне 25-30% над нормалната цена на обикновеното масло.
Не обичам да давам излишни пари за нещо, което мога и сам да си направя и да е вкусно и то в пъти повече от купешкото.
Казаното важи и за това овкусено масло.
Има смисъл да се прави поне с две опаковки по 250 гр. масло, които се оставят на топло, за да може маслото максимално да омекне.
Нарязват на ситно само стръкчетата на измити и оставени да се изсушат пресен копър, листенцата на магданоз, както и няколко скилидки пресован чесън. Всичко това е на собствен вкус. За 500 грама ползвам по 1/2 връзка копър и магданоз (само листенцата) и 4 скилидки чесън. Това е за моя вкус.
Смесват се с маслото с лъжица и се оформя отново на калъпче и в хладилника да стегне.
Страхотно за препечени филийки... и за какво ли не друго.
Правете смело и не се притеснявайте - слагайте подправките по собствен вкус ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар