Често правя тази салата по мой си начин, но този път се доверих на рецептата на опаковката на булгура:
Необходими продукти:
2/3 ч. ч. булгур, 3 големи връзки магданоз, 3-4 листа мента, 2 бр. малки домати, 1
връзка зелен лук (или една глава кромид), 1 бр. лимон, зехтин, сол.
Опция: 2-3 скилидки чесън, пресовани и 1/2 ч.л. млян черен пипер
Магданозът, ментата и лука се нарязват на ситно. Вместо прясна мента може да се ползва сушена - около 1 ч.л.
Доматите се режат, вадят се семенцата и сока и нарязват на ситно.
Всичко се смесва добре и заминава в пладилника за час - два.
Час преди сервирането се овкусява със солта, черния пипер, настърганата кора на лимона. След това лимонът се обелва и нарязва на ситно и добавя в салатата. Полива се със зехтина, разбърква се и пак след кратък престой в хладилника, салатата е готова за сервиране.
П.П. Ако се добави ситно нарязана печена червена чушка, направо ще си стане един вид арменска салата.
П.П. Ако се добави ситно нарязана печена червена чушка, направо ще си стане един вид арменска салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар