Сушените тиквички изобщо не са популярни в сравнение със сушените домати.
Незаслужено пренебрегван начин на съхранение на тиквичките, защото при сушените тиквички се запазват текстурата им, както и всички полезни в тях неща.
Най-изпитаният метод е сушене на слънце, но откак са измислени сушилните за плодове и зеленчуци с тях става изключително лесно.
Тиквичките не е необходимо да се бланшират предварително, а е достатъчно да бъдат нарязани в предпочитаната форма - на кубчета, на резенчета или на кръгчета. Важно е да не се режат на съвсем тънки парчета или на ситно. Например, ако на кръгчета не по-тясни от 0,5 см, ако са кубчета - поне 1,5 на 1,5 см.
Ами това е - леко се осоляват, слагат се в машинката и се сушат до готовност.
Тука се готови и изсушени.
Чакат си пакетирането.
Могат да се съхраняват в хартиен пакет или пък вакумирани, което повишава значително срока им на годност.
Желателно е пакетчето да е надписано.
П.П. ако са нарязани на тънки кръгчета, могат да се хапват и като чипс.
П.П. ако са нарязани на тънки кръгчета, могат да се хапват и като чипс.
Миналата година ми дадоха пакет сушени тиквички, намерих ги при разчистването на кухненския шкаф, бях ги забравила 😏
ОтговорИзтриване. Дали са годни все още, и какво мога да приготвя с тях, ако да 😃 . Благодаря предварително!
нищо им няма, ако не са хванали пасулки. Стават за готвене.
ОтговорИзтриване