Харесвам си нашенската дума "разядка" и я предпочитам пред чуждицата "дип" ...
За авокадото също няма да говоря - нито какви естествени мазнини съдържа, нито каква е ползата от него ...
В къщи авокадого не се яде самостоятелсно - е с редки изключения, а най-често като някаква разядка с различни добавки.
Миналата седмица се накупих с авокадо на цена 1,49 лв - с карта от една верига, но няма да й правя реклама ...
Направих си раззядка от авокадо с крема сирене и сьомга, но тъй като не публикувам веднага, а когато имам време - след дни видях Пеп4о, че е направила същото. Изчетох нейната рецепта - е има разлика - авокадо, крема сирене и сьомга. При нея - пушена от коремчета, а моята от запечената от предния ден. Иначе сол, черен пипер и идея чили ... Няма да я споделям. Кото иска да я види, да отиде в блога Храна за моите канибали.
Преминавам изцяло към вариациите
примерно 1/2 или цяло авокадо, 1 варено яйце, 1 пакетче крема сирене, черен пипер, ситно нарязан магданоз
2.авокадо, три вида сирена - крема, настъргана Гауда и Ементал, магданоз и копър
3.авокадо, нарязана на ситно шунка, крема сирене, черен пипер, чили ...
4.авокадо, настърган пушен бекон, сирене крема, наситнен магданоз и черен пипер.
Мога да продължа с вариациите, но това е достатъчно - веки може да си комбинира по собствено желание подуктите - важното е да има добре узряло авокадо.
Изпълнението е елементарно- авокадото се почиства, намачква с вилица, останаите продукти се настъргват и смесват добре. Сетне в храдилника поне за час...
Правете с вдъхновение и мезето за питието ще да е уникално вкусно и полезно. И НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар