Кюфте! Една дума, а цяла палитра от вкусове и удоволствие за Душата- добре де, за Стомаха.
Този път няма да пиша за самите кюфтета - изписал съм достатъчно за тях.
Тези са обикновена свинска кайма (свинско мляно), купено в месарницата.
От опит знам, че доста често при пърженето лойта в месото прегаря и полепва по дъното на тигана - сетне върху другите кюфтета, а още по-трудно се измива самият тиган.
Мисля, че намерих решение за този проблем като кюфтетата се пържат върху хартия за печене.
Най-обикновени кюфтета с една единствена разлика - с много ситно нарязан зелен лук и магданоз.
Оформят се и се слагат в хладилника за 30-40 минути.
От хартия за печене се изрязва кръг, малко по-голям от дъното на тигана.
В случая ползвах вече употребено парче хартия - беше на дъното на тавата за едни банички.
Налива си се олио и се изчаква да загрее.
Кюфтетата си се пържат в тигана, както обикновено.
Само да кажа, че хартията прави тигана като с незалепващо покритие.
Може да се ползва и за чугунен тиган и за обикновен тиган и т.н.
По същия начин могат да се пържат и картофи.
Това е хартията, извадена и снимана след пърженето на 15-а кюфтета и почти кило картофи.
Отива за директно хвърляне, а тиганът е в перфектно състояние. Просто се забърсва с домакинска хартия или леко заплаква.
Ето така изглежда и тиганът с останалото в него олио.
Ето така изглежда и тиганът с останалото в него олио.
Па и кюфтетата станаха перфектни - сочни и пухкави.
Е може би защото слагам в каймата при омесването 1 ч.л. сода....
Те това е един малък и много полезен трик.
Пробвайте го и няма да съжалите. Ще стане любим ...
НАЗДРАВЕ!
Това с хартията го виждам за пръв път!
ОтговорИзтриванеПробвай. Ще бъдеш изненадана
ОтговорИзтриване