Страници

вторник, 19 юни 2018 г.

Тракийски "хайвер"


  Преди години тази вкусна разядка към добре изстудената ракия в заведенията за обществено хранене беше известна като "тракийски хайвер".
 Потърсих из вездесъщия Гугльо и нищо не ми показа - явно съм вече доста напреднал с възрастта, че имам спомени от преди почти 50 години.
 В действителност това това беше смес от смлени печени червени чушки и скилидки чесън с натрошено сирене.
 Прави се много лесно със сегашните уреди - например пасатор или блендер.
 Смилат се колкото чушки, два пъти повече сирене, 2-3 скилидки чесън и 2-3 с.л. олио или зехтин. Овкусяват се със соп (при необходимост), черен пипер - на вкус и по желание с риган или друга любима подправка. Ако се наръси със ситно нарязан магданоз, още по-добре.
 Поднася се добре изстудена и си върви с питието идеално.
 Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар