Отдавна не съм писал за рубриката си "полезно".
Сега ще споделя как съхранявам домати за зимата и без това лятото настъпва (след тези дъждове) и ще се наложи пак да правим зимнина.
Доматите се обелват и нарязват (на кубчета, произволно, на кръгчета).
Слагат се в пластмасова кутия (такива изобилстват около нас) и кутията с доматите се вакумира.
След това във фризера. Когато се извадят от фризера и размразят, са все едно прясно откъснати и нарязани. Могат да се ползват за салата или за готвене. Когато са за готвене, не е необходимо дори да се размразяват-направо се сипват в ястието.
Така доматите запазват всички полезни вещества и не се налага никакво варене, консервиране и т.н. Няма солене, няма добавки.
Понякога при тях слагам и нарязан пресен босилек или джоджен.
Само трябва да се надпише пакета, за да се чудиш сетне какви домати има вътре.
Простичко, лесно и ефективно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар