Това просто е един различен начин да се оползотвори стар хляб. Няма да спра да повтарям приказката на Баба, че да се изхвърля хляб е грехота.
Обикновено старият хляб отива за пържени филийки, за крутони, смлян - за галета и т.н.
Е ама пържените филийки омръзват и това е един перфектен начин да ги заменим с филийки на скара или грил тиган.
Хлябът (в случая много изсъхнала франзела) се нарязва на филийки.
В купа се разбиват яйца с прясно мляко, щипка сол, черен пипер и олио. (Носи и други подправки - въпрос на вкус).
Филийките се напояват в тази смес и се пекат на грил тигана или на скарата.
За 1/2 франзела отидоха: 1 яйце, 100 мл прясно мляко, 2 с.л. олио; сол, черен пипер, 1/2 ч.л. кимион.
Стават страхотни.
Може да се хапнат като за закуска и дори като мезе или канапе за някой кюфтак...
Няма коментари:
Публикуване на коментар