Това не е рецепта, а просто един невероятно вкусен начин да се опекат пържоли - в случая вратни, но стават и всякакви. Без значение е дали ще се пекат на барбекюто, скарата, грил тигана или във фурната.
Правя ги често, както и съм правил кюфтета по този начин.
В публикацията си за домашния салам с пилешко бях писал, че кожите на бутчетата се одират и отделят, както и че ще влезнат в употреба.
Пържолите се мариноват по любимия начин - в случая в домашния ми барбекю сос.
Отделените кожи от бутчето леко се осоляват, опиперяват с червен и черен пипер.
Пържолката се напъхва в кожата и добре "облича" в нея. Така се подготвят пържолите. Желателно е просто да престоят малко в хладилника.
Пекат се до готовност - в случая на електрическата скара. Вътре стават от сочни по сочни, а за вкуса няма да коментирам.
Не е страшно, че кожичката изглежда леко прегоряла. И тя е крехка и сочна.
Който си ги хапва, ще разбере каква вкуснотия са.
Който има предубеждения към пилешките кожички, просто може да ги отдели за кучето. (Грехота!)
Пържолите могат да се поднесат с барбекю соса, с гарнитура по желание и т.н.
Дзверски вкусни са.
Добър апетит и наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар