Това наистина е домашен сладолед и то наистина само от две съставки - без шега.
При това става за секунди буквално.
Необходими са една консерва ананас с собствен сок (240 гр) и една опаковка сладкарска сметана за разбиване - 200 мл.
(естествено това е минимално количество и може да се увеличава произволно)
Изпълнението:
съдържанието на консервата ананас се изсипва в купата на пасатора.
Сметаната се вади от хладилника, сипва се в подходяща за миксера съдина и се разбива.
Добавят се и пасираните ананаси и се доразбива колкото да се смесят съставките.
Ананасът е толкова сладък и ароматен, че не се налага подслаждане и ароматизиране.
Готовата смес се пресипва в друга съдина - ами кутийка от сладолед и заминава във фризера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар