Необходими продукти: по 2-3 пилешки крилца на човек; за овкусяването: сол и черен пипер на вкус, червен пипер, мед, олио, соев сос; за приготвянето: царевично брашно и галета.
Изпълнението е простичко:
Пилешките крилца, както са цели, се почистват като изрязва онзи израстък на крайното крилце.
Измиват добре и подсушават с домакинска хартия като се начупват при ставите.
Всички продукти за овкусяването се смесват в купа и крилцата се овалват в сместа. Нека да престоят така поне 2-3 часа (а може и цяла нощ).
Пилешките крилца, както са цели, се почистват като изрязва онзи израстък на крайното крилце.
Измиват добре и подсушават с домакинска хартия като се начупват при ставите.
Всички продукти за овкусяването се смесват в купа и крилцата се овалват в сместа. Нека да престоят така поне 2-3 часа (а може и цяла нощ).
В друга купа царевичното брашно се разбива с малко вода (или прясно мляко) - да се получи като гъста каша (по-гъста от палачинково тесто).
Крилцата се сгъват като плик и много добре се овалват в "кашата", след това в галета.
Галетата може да се направи и домашна - смлян в блендера сух хляб и пресят.
Оваляните крилца се нареждат в тавата върху хартия за печене.
Пекат се на 220С за около 30-а минути. Като се проверяват от време на време. Като се зачервят хубаво, са готови.
Моите малко ги "проспах", та ги попрепекох, но компенсираха с вкус.
Наздраве!
П.П. за по-тертиплии и за по-напреднали с рязането:
Пушен бекон се нарязва на продълговати парчета, скилидка чесън се нарязва на парчета, както и леко замразен кашкавал - на парченца.
С остър нож кожата на крилцето се пробива и с ножа се прави нещо като "джобче", в което се набутва скилидка чесън, парченце кашкавал и парчето бекон - както е на снимката.
Сетне се действа, както съм писал по-горе.
Стават дзверски вкусни!
Моите малко ги "проспах", та ги попрепекох, но компенсираха с вкус.
Наздраве!
П.П. за по-тертиплии и за по-напреднали с рязането:
Пушен бекон се нарязва на продълговати парчета, скилидка чесън се нарязва на парчета, както и леко замразен кашкавал - на парченца.
С остър нож кожата на крилцето се пробива и с ножа се прави нещо като "джобче", в което се набутва скилидка чесън, парченце кашкавал и парчето бекон - както е на снимката.
Сетне се действа, както съм писал по-горе.
Стават дзверски вкусни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар