Палачинки!? Какво толкова? - една бърза и винаги посрещана на Ура закуска. За нея всеки си има собствена изпитана и най-добрата рецепта. Всеки ги прави по собствен "уникален" начин. Други пък ги правят по точни рецепти, с точни мерки и теглилки.
Определено не съм от тези последните. Правя ги често и кажи речи всеки път нещо е различно - било с прясно мляко, било със суроватка, било с кисело мляко и т.н., различен е и броят на яйцата...
Този път имах повечко време за закуската - нещо не ме ловеше сън и ги подхванах доста рано...
Е, край на приказките:
Необходими са 3 яйца, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, по 1 ч.ч. прясно мляко и вода, както и 1 ч.ч. брашно или малко повече (зависи от брашното).
Особеното е в изпълнението:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци (и белтъците заминават в хладилника, докато правим сместа).
Жълтъците се разбиват със смесените мляко и вода, захар и сол. Като се бърка непрекъснато се добавя и брашното на порции. Бърка се с телената бъркалка.
Отделените белтъци с щипка сол се разбиват с миксера до втвърдяване и с шпатула се смесват с палачинковото тесто.
Пекат се като обикновени палачинки.
За пръв път ги правя по този начин и съм направо очарован.
Сториха ми се невероятно вкусни.
Може би и затова ги споделям...
Няма коментари:
Публикуване на коментар