Намерих малко време за стария тефтер и си приписвам една рецепта за кюфтета от стар фасул.
Необходими са: 3 ч.ч. (500 гр.) зрял фасул, 2 глави кромид лук, 150 гр. сирене, 2 яйца, 1 вр. магданоз, няколко стръка джоджен или 1 ч.л. сух, олио за пържене и брашно за овалване.
Изпълнението е лесно:
Фасулът се накисва в студена вода за една нощ. Сварява се до пълна готовност (без сол), оцежда се и се смила (т.е. може да се намачка). Смесва се с нарязаните лук и магданоз, сиренето и едното яйце и подправките.
От сместа се оформят кюфтета, овалват се в брашно и другото разбито яйце и се пържат до хубаво зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар