Продукти (ориентировъчно): около 1 кг краставици
За маринатата:
4 с.л. оцет; 1 ч.л. балсамико; 4 с.л. мед; 1 ч.л. сол (или на вкус може и повече); 4 с.л. зехтин
черен пипер - на вкус
4-6 скилидки чесън
копър
Приготвяне:
краставиците се обелват (може и на "зебра"), нарязват се по дължина,
почистват се от семената и нарязват на парчета - 4-5 см.
Продуктите за маринатата се объркват заедно със ситно нарязания смачкан (или пресован) чесън и в купа се разбъркват.
Оставя се да престои около час-два, краставиците си пущат и течност.
Сетне се "затварят" със стреч фолио и в хладилника за около 8-10 часа.
Правих ги сутринта и вечерта бяха готови.
Стават леко прозрачни и хрупкави, кисело-сладки, с лек чеснов привкус - невероятно мезе.
Сервират се обилно поръсени с копър.
П.П. количествата за марината са ориентировъчни - зависи от вкуса на ядящитеП.П.
за пръв път ги видях в някакъв руски сайт, бяха с лук, а не с чесън и
със зърна бахар и черен пипер и страшно много олио (не си отбелязох кой е
сайта). Просто ми хареса като идея и тука пиша как ги направих;
Няма коментари:
Публикуване на коментар