От как видях рецептата на Ели за палачинки с нахут
им се бях заканил сериозно да ги пробвам - нахута, освен за хумус и
добавка към телешкото, не съм го приготвял по какъвто и да е друг начин.
Малко модифицирах рецептата (ама съвсем малко) и направих палачинки. Оказа се, че само трябва да се пекат в по-малък размер и на по-слаб котлон.
и да отчета резултата
като се опекат до ей това, са готови за обръщане. Само - внимателно, че са доста крехки
модификацията: 300 гр нахут от консерва, 1 ч.л. суха мая и малко повече мляко, за да стане като тесто за палачинки.
Невероятен вкус. Хареса се повече от обикновените.
Благодаря, Ели за идеята.
А за модификацията ? не се сърдиш - все пак са палачинки
Малко модифицирах рецептата (ама съвсем малко) и направих палачинки. Оказа се, че само трябва да се пекат в по-малък размер и на по-слаб котлон.
и да отчета резултата
като се опекат до ей това, са готови за обръщане. Само - внимателно, че са доста крехки
модификацията: 300 гр нахут от консерва, 1 ч.л. суха мая и малко повече мляко, за да стане като тесто за палачинки.
Невероятен вкус. Хареса се повече от обикновените.
Благодаря, Ели за идеята.
А за модификацията ? не се сърдиш - все пак са палачинки
Няма коментари:
Публикуване на коментар