Страници

вторник, 9 юли 2024 г.

МЕДЕНО МАСЛО или да ти върви по мед и масло

 

    Заглавието казва всичко - иде реч за смес от мед и масло. Не знам някой да не обича препечена филийка, намазана с масълце и сетне залята с мед.
    Имам по-рационален начин за направията на това лакомство при което няма какъвто и да е риск да се оцапондриш с мед - просто медът и маслото се смесват предварително.
    Взема се подходяща съдина (кутийка за масло) - в никакъв сучай буркан, защото като стегне ваденето на маслото ще да е бая зорна работа. Сипват се около 300 грама мед и започват да се разбиват с пасатора. В това време се оставя едно пакетче масло да омеква на стайна температура.
   
При разбиването с пасатора медът постепенно променя консистенцията си, започва да се сгъстява и запричва на крем.

(Следващия път ще пробвам в името на експеримента да видя дали ще стане).
На части се добавят около 200 грама масло и пасирането продължава докато се получи еднородна маса.
В случая добавих и малко канела за аромат. Може да се добави ванилия или пък да не му се слага каквото и да е.
Кутийката заминава в хладилника и след няколко часа имаме разкошно медено масло, което става за филийки, палачинки и т.н. и т.н.
Лесно се прави, а се получава невероятна вкуснотия.

П.П. нашият Дребосък отказва да яде палачинки с мед, но палачинки намазани с "маслото на Деди" набива яко.

Така че правете смело!

Няма коментари:

Публикуване на коментар