В последно време много модерни са т.нар. "суперхрани" или чудодейни ядки, семки, добавки и др.п. Има специализирани "Биомагазини" и др.п., където се продават подобни и обикновено на суперцени.
Много често се продават т.нар. тахани от какво ли не... Няма да навлизам в спор какво е това тахан, какъв е произходът му и т.н. Все пак таханът е сусамова паста с произход Близкия изток.
Няма лошо и други подобни пасти от ядки да бъдат наричани тахан- думата става събирателна като название на крем (паста) от млени ядки.
Ред е да покажа как се прави тахан от бразилски орех в комбинация с пчелен прашец - много здравословна рецепта.
За ползите от бразилския орех може да се прочете на много места.
За ползите от пчелния прашец също.
Затова няма да пиша за тях, който иска може да прочете и събере информация за себе си.
Бразилският орех се слага в купата на блендера и на импулси започва да се блендира.
Първоначално става на трохи. Започка да се трупа по стените на съда. Просто с лъжица се връща обратно.
Ако блендърът е по-слаб, пасирането трябва да се прави на интервали.
Сега е времето да се добавят пчелния прашец, 1 ч.л. зехтин екстравърджин и 1 с.л. мед.
Който иска да си направи чист тахан, просто може да не слага пчелен прашец и мед.
Готови сме - можем да прехвърляме нашия тахан в буркан.
Консумира се по 1 ч.л. сутрин на гладно. Може и още една надвечер.
Не бива да се прекалява с консумацията.
За множеството ползи от този елексир няма да говоря.
Правете смело - бързо, лесно и най-важното в пъти по-евтино отколкото може да си го купите.
Благодаря за тази рецепта, смятам да направя.
ОтговорИзтриванеПробвай и няма да съжалиш.
ОтговорИзтриванеКолко бразилски орехи трябва да ядете на ден?
ОтговорИзтриванеКак да го консумираме. За да получите ползите от него, трябва да консумирате 1 бразилски орех на ден поне 5 дни в седмицата. От друга страна, важно е да не се консумират повече от 10 на ден, тъй като големи количества от тази храна могат да причинят проблеми като болка, мускулна слабост и петна по ноктите.