Наскоро писах за едни икономични шницели и тези са някаква подобна вариация, но с пилешко месо от бутчетата. Най-изгодно е да се купят цели бутчета и да се обезкостят без голямо престараване - нека по тях си остане доста от месцето. Костите с кожата отиват за бульон, че и за супичка стават.
Отделеното месо се нарязва на жулиенчета. В случая е около 350 грама.
Три картофа (около 300 грама) се обелват и настъргват на едрото ренде и леко изцеждат.
50-60 грама кашкавал или моцарела се настъргват по същия начин.
Малко мазнина се загрява в тиган с незалепващо покритие и с намазнена лъжица се сипва от сместа като се оформят шницели с желана големина.
Пържат се от двете страни до готовност - поне до прилично зачервяване.
Поднасят обилно поръсени с магданоз.
От това количество се получават 6-7 прилични шницела.
Бързо и лесно и важното много вкусно.
Правете смело!
Няма коментари:
Публикуване на коментар