Не чакайте рецепта, защото това е един простичък трик. В случая става дума за попчета и морски лястовички. Рибочетата се почистват от вътрешностите, измиват се добре и се осоляват, опиперяват на вкус и лек напръскват с лимоново сосче. Сетне с четка се намазват с мазнотийка. Нареждат върху хартия за печене и скарата на фурната. В това време самата тя се загрява поне на 230С и се пъхат вътре. Леко като покафенеят, решетката се вади и се обръщат с щипка. Пекат се до готовност.
Другият вариант е - на 200-210С с вентилатор.
Рибочетата стават хрупкави отвън и мекички отвътре. Костичките се топят.
Почти никаква мазнина, а са по-вкусни от пържените.
Пробвайте и няма да съжалите. С хубаво бяло винце или студена биричка -НАЗДРАВЕ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар