Страници

петък, 6 септември 2019 г.

"Пържени" филийки за закуска


 Пържените филийки за закуска са си направо класика и любими на мало и голямо. В същото време и най-лесното - сух хляб на филийки, потопени в разбити яйца (къде с мляко или с нещо друго) и пържене.
 Е, този път направих почти същото, но в различен вариант и то несравнимо по-вкусни.
 Няма количества, но все пак ориентировъчно - половин суха франзела, нарязана на филийки; две яйца разбити с малко прясно мляко; по 100-я грама кашкавал и салам, нарязани на кубчета.
 Филийките се потапят в яйцата добре да попият и омекнат и се нареждат в тавичка - за предпочитане върху хартия за печене.
 Нарязаните на кубчета кашкавал и колбас се смесват с остатъка от яйцата, ръсва се малко самардала (сминдух или чубрица) и с лъжица внимателно се поставят върху всяка филийка.
 Пекат се в предварително загрята фурна - на 170С с вентилатор - около 10-а минути.
  Носят на всякакви вариации - само кашкавал, или сирене, абе въобще каквото има ...
 Няма излишна мазнина. Направо 100% здравословни. Па и стават по-бързо и лесно от пържените филийки.
 А за вкусът не мога да опиша - направо правете двойна доза на обичайните си пържени филийки.








  Толкова е лесно, че няма какво повече да обяснявам. Веднъж като ги опитате и няма да Ви се приискат тривиалните пържени.
  Има само един кусур - не можах да им измисля подходящо име...

Няма коментари:

Публикуване на коментар