Яйчената черупка, състояща се 90% от калциев карбонат, се усвоява лесно. Тя съдържа всички необходими за човешкия организъм микроелементи: мед, флуор, желязо, манган, молибден, фосфор, сяра, цинк, силиций и др. (общо 27 елемента). Изключително важно е значителното количество силиций и молибден в черупката, защото ежедневната ни храна е крайно бедна на тези елементи, а те са много необходими за нормалното протичане на биохимичните реакции в организма.
Съставът на яйчената черупка съвпада поразително с този на костите и зъбите, освен това стимулира хемопоетичната функция на костния мозък, което е особено важно в условията на радиационно увреждане.
Профилактичен прием два пъти годишно на яйчни черупки от възрастни е полезен за предотвратяване на гръбначни заболявания, зъбен кариес и остеопороза;
Домашна рецепта за калциев цитрат – непълна чаена лъжичка смлени черупки се смесва с супена лъжица прясно изцеден сок от лимони. Когато смесите двете съставки се получава химична реакция и се наблюдава шуптене и пукане. Тази смес се оставя да престои 4 часа. Тази калциева маса се приема за един ден, като е добре към нея се добави още капка витамин Д и 150 милиграма магнезий. Препоръчва се за здрави кости и зъби, при мускулни съкращения, нервна проводимост, за енергия, подсилване на имунитета и други.
Тези черупки са отлично средство за извеждане на радионуклидите и може ефективно да се прилагат в огнища на радиоактивно замърсяване. Те възпрепятстват натрупването на стронций 90 в костния мозък (употребяват се от 2 до 6 гр дневно).
Мислех да пиша повече, но след като натрупам още материал.
П.П. И един полезен съвет като бонус:
Не чупете яйца, освен ако не Ви трябват с цели жълтъци, а просто правете дупка в тях и вадете съдържанието. То се вижда на снимката как ...
След това целите черупки се измиват добре, могат за сигурност да се прекарат през микровълновата за 30-40 сек.
И след това могат да се напълнят с желирани плодове, желирано месо или други неща и да се поднесат на трапезата.
Всичко изглежда много ефектно.
Мислех да пиша повече, но след като натрупам още материал.
П.П. И един полезен съвет като бонус:
Не чупете яйца, освен ако не Ви трябват с цели жълтъци, а просто правете дупка в тях и вадете съдържанието. То се вижда на снимката как ...
След това целите черупки се измиват добре, могат за сигурност да се прекарат през микровълновата за 30-40 сек.
И след това могат да се напълнят с желирани плодове, желирано месо или други неща и да се поднесат на трапезата.
Всичко изглежда много ефектно.
Една цяла, средна по
размер яйчена черупка доставя около 750-800 мг елементарен калций плюс
други микроелементи включително, но не ограничени до магнезий, бор, мед,
желязо, манган, молибден, сяра, силиций, цинк, (общо 27 елементи).
Съставът на яйчената черупка е много подобен на този на нашите кости и
зъби.
Връзка към публикацията: Рецепта за домашно приготвен калций и магнезий от яйчени черупки
Връзка към публикацията: Рецепта за домашно приготвен калций и магнезий от яйчени черупки
Една цяла, средна по
размер яйчена черупка доставя около 750-800 мг елементарен калций плюс
други микроелементи включително, но не ограничени до магнезий, бор, мед,
желязо, манган, молибден, сяра, силиций, цинк, (общо 27 елементи).
Съставът на яйчената черупка е много подобен на този на нашите кости и
зъби.
Връзка към публикацията: Рецепта за домашно приготвен калций и магнезий от яйчени черупки
Връзка към публикацията: Рецепта за домашно приготвен калций и магнезий от яйчени черупки
Няма коментари:
Публикуване на коментар