Една каша някак как да е фотогенична колкото и да е вкусна.
В същото време това е може би най-бързата вкуснотия, която съм приготвял. Като се махне времето за почистване на спанака, става буквално за пет минути, а резултатът е невероятен.
Реших, че тези дни ще се подсилваме с желязо и витамини, не че в мръФките няма, ама нека да са в повечко. ЧИ доФторите нещо съвсем ни изкараха акъла в последно време ...
За 4 порции ни трябват: 500 грама спанак, 250 грама натрошено сирене, 2 с.л. брашно, 50 грама масло и 2 с.л. олио, черен пипер.
Подправки - ами по моя преценка, вкусът на спанака е достатъчен. Най-много да се сложат 2-3 пресовани скилидки чесън ...
Изпълнението е повече от елементарно:
Спанакът се измива, почиства от коренчетата и нарязва на ситно или ей така както дойде ...
В тигана се загряват маслото и олиото, пуща се спанака и буквално след 2-3 минути се слагат брашното и черния пипер.
Леко се разбърква.
Слага се натрошеното сирене, разбърква се и се налива буквално чашка вряла вода (или бульон).
Разбърква се добре и буквално след 2-3 минути котлонът се изключва.
Всичко отнема буквално 7-8 минути, а резултатът е превъзходен.
А колко е вкусно просто не е истина ...
Прави се лесно, бързо и е е невероятно полезно.
Да не казвам, че носи добавки на вкус - като настърган кашкавал, разни сирена и т.н.
Пък ако се сложи и малко синьо сирене, ще стане трИпач хапване ....
Е, върви с бяло вино или бира. Ама честно, и с бърбън ...
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар