Страници

понеделник, 26 февруари 2018 г.

Яйчена майонеза с хрян


 Поредната ми домашна яйчена майонеза. Тази направия е само за истинските любители на домашната майонеза и то в нейните различни варианти.
 Този път-невероятна вкуснотия.
 Ще бъда абсолютно кратък, макар че се прави по-бързо отколкото ще го напиша.
 В купата на пасатора се слагат: едно яйце, една скилидка чесън, едно ч.л. дижонска горчица, 1-2 рибки аншоа, щипка черен пипер, 2 с.л. паста от хрян и се долива олио до отметката на купата - 400 мл, добавя се 1 с.л. лимонов прясно изцеден сок.
 Технологията е ясна. Пасаторът се слага на дъното и пуща на максимална мощност. След 30-а секунди майонезата е готова.
 Престоява в хладилника около час и е готова за препечените филийки.
 Май това е най-удачната и вкусна майонеза, която съм правил в последно време.
 Ето я пастата от хрян и готовата майонеза.





Няма коментари:

Публикуване на коментар