За пърженето на тиквички, доста неприятна дейност, има най-различни трикове:
едни ги режат, солят, валят в брашно, сетне в ледено студена вода и тогава пържат
други ги пържат във фритюрник и т.н.
Затова ще споделя моя лесен и бърз начин за пържени на пресни тиквички, които винаги стават разкошни.
Тиквичките се измиват и подсушават много добре.
В подходяща съдина (касерола) се слагат около 1,5 см олио и се загрява силно. В олиото се хвърлят 2-3 скилидки чесън и 1/2 ч.л. сол.
От тиквичката се отрязват 6-7 кръгчета, колкото се хващат в съдината и веднага се слагат в тигана. Направо се пържат от двете страни, но след като отгоре леко се зачервят, веднага се обръщат.
Пържат се много бързо - за има няма 25 минути се опържва малко повече от кило. Готовите тиквички се нареждат върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
Дори нямат нужда от допълнително солене.
След това в същата мазнина мазнина могат да се изпържат чушки и вечерята е готова.
Бързо, лесно и най-важното вкусен резултат без каквото и да пръскане на мазнина из кухнята.
Заслужава си да се пробва.
Супер са. И аз така ги пържа. Ще си допълня рецептата с пържените чушки, хареса ми
ОтговорИзтриванеНаистина стават много вкусни и лесни
ОтговорИзтриванеВелик си ! Отново си сверих часовника с теб .
ОтговорИзтриванеБлагодаря
ОтговорИзтриване