Това не е рецепта, а хитър трик за не особено сръчните. Сигурно няма човек, който да не знае как се правят пошираните яйца - тенджера, вода, сол, оцет, решетъчна лъжица и т.н.
Да, ама не ... както казваше един виден журналист.
Пробвал съм страшно много пъти и винаги резултатът е бил плачевен, па много ги обичам. Затова още преди много години се "изхитрих" и ги слагах в найлонови торбички.
Сега, в по-модерните време, ползвам стреч фолио.
Изрязва се достатъчно голямо парче от фолиото, слага се в купичка и вътре внимателно се чуква едно яйце. Обикновено се слага по една щипка сол и черен пипер.
Сетне се връзва и става една елегантна торбичка.
В касеролка се налива вода, торбичките с яйцата се нареждат покрай стената и за да не бягат, се затискат с капака на касеролата.
Варят се до готовност и твърдост, каквато се иска.
Впрочем, този метод е много удачен, защото към яйцето могат да се добавят разни зелентии, ситно нарязани зеленчуци, кубчета кашкавал или шунка. Вариации много, а резултатът и изумителен.
Не е нещо особено, сигурно много хора ги правят така, но все пак реших да споделя ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар