Това не е рецепта, а е просто един полезен съвет как да си разнообразим наглед обикновените банички, известни като пурички.
За тях съм писал много пъти:
пурички с картофи и извара
пурички с кайма
вълча баница - с телешко
В случая просто се сменя вида на плънката:
1.лютеница, настъргани на едрото ренде кисели краставички, ситно нарязан колбас, малко настърган кашкавал, а и защо не едно чукнато яйце
2.извара, лютеница, настъргани кисели краставички, нарязан колбас, яйце
3.или каквото просто има в хладилника.
А как се правят е ясно - навиват се пурички, намазват се с един жълтък и всеки път - различен вид Банички.
Толкова - просто и лесно.
пурички с кайма
вълча баница - с телешко
В случая просто се сменя вида на плънката:
1.лютеница, настъргани на едрото ренде кисели краставички, ситно нарязан колбас, малко настърган кашкавал, а и защо не едно чукнато яйце
2.извара, лютеница, настъргани кисели краставички, нарязан колбас, яйце
3.или каквото просто има в хладилника.
А как се правят е ясно - навиват се пурички, намазват се с един жълтък и всеки път - различен вид Банички.
Толкова - просто и лесно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар