Просто уникален домашен течен шоколад без масло, без сухо мляко, без захар.
Напълно здравословен и Дзверски вкусен.
Такова месоядно като мене дет` не накусва нещо сладко, направо изпадна в луд възторг от вкуса.
Признавам си, идеята не е моя, но развитието й и изпълнението са си мои. Мярнах в едно руско предаване за интересен и здравословен начин на поднасяне на авокадо - разбъркано с какао и ето го резултата.
Необходими продукти:
едно авокадо, обелено и нарязано на кубчета
2 с.л. мед (може и повече - въпрос на сладост)
2 с.л. какао (неподсладено, натурално)
1 ванилия (въпрос на вкус)
2 с.л. стафиди + 1 ч.л.топла вода (или коняк, бърбън)
(пропорциите са ориентировъчни - всеки може да си ги нагласи спрямо вкуса)
(пропорциите са ориентировъчни - всеки може да си ги нагласи спрямо вкуса)
Изпълнението е просто елементарно:
За предпочитане е да се ползва малък буркан от лютеница - около 400 мл.
В бурканчето се слагат стафидите, меда и течността (вода или алкохол).
Добавят нарязаните късчета авокадо, ванилията и какаото.
Разбива се с пасатора до хомогенна маса и заминава в хладилника.
Невероятна вкуснотия и адски здравословна.
какаото се слага под авокадото, а не както на снимката.
Иначе пасатора го "издухва" ...
това е какаото, което ползвах ...
Е и някой трябва добре да го разбърка.
Просто е невероятно- беше одобрено на Ура - особено от тези, които не искат сухо мляко, захар и разни вредни добавки, за да се намажат палачинките с нещо Дзверски вкусно.
Просто трябва да се направи и оцени.
П.П.Нямах търпение за по-добри снимки ...и за някаква особена презентация. Вкусът е просто уникален ...
П.П. След 12 часа в хладилника.
П.П. След 12 часа в хладилника.
На препечената филийка - просто уникален.
Няма коментари:
Публикуване на коментар