За да не се повтарям, тъй като технологията е същата като при саздърмата от телешка глава, просто продължавам с поредната саздърма от телешки джолан и шилешко.
Необходими
са един телешки джолан - излиза около 2,8 - 3 кг и шилешко -
по-тлъстичко откъм гърба (ребрата) - около 1 кг или малко повече. Имах и
едно пуешко бутче, което също влезе в употреба ...Подправките са същите, както при другата по -горе, но този път добавих и 2 ч.л. лютиво чили.
Тъй като телешкият джолан е много голям, желателно е в месарницата да го нарежат на по-малки части - на мен ми резнаха на три ...
Следва процедурата по варенето - то си се вижда - докато месото окапе от костите.....
Вари се по познатия начин - с лук, чесън, дафинов лист, морков, корени от магданоз - ще остане един разкошен бульон сетне ...
Следва обезкостяването и почистване, прецеждане ...
Сетне пърженето, докато остане на мазнина....
Бърка се непрекъснато, тъй като количеството е доста и рискът да загори е доста голям ...
Пълни се в отрязани бутилки от каквото има, оставя се да стегне и сетне пренощува в хладилника ...
Бутилките се изрязват и изхвърлят ...
От това количество, впрочем, излезнаха 3 кг създарма ...
Готовият продукт се нарязва на парчета - колкото за едно -две хапвания ....
Направо е разкошна и леко, ама почти неуловимо пикантна ...
При това количество, естествено вакумиране и в хладилника.
По(ти спокойно ще стигне до Нова година ..., ако не свърши още този месец ....
Не мога да опиша вкуса...
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар