Най-обикновени бухти за закуска, но с изненада, която ги прави просто неустоими и като ги подхванеш просто няма спиране.
За 10-12 броя са необходими 1 яйце, 4 с.л. кисело мляко, 4 с.л. с голям връх брашно, 2-3 с.л.олио, по 1/2 ч.л. сол и захар, 1 ч.л. сода, както по няколко резенчета кашкавал (примерно 1,5 см х 6-7 см) - доста тънки - 3-4 мм и/или подобни плочки сирене.
Изпълнението е елементарно:
В купа се слага киселото мляко, солта и захарта, добавя се содата и върху нея се капват 2-3 капки оцет. Разбърква се и се оставя да престои така докато млякото шупне (10-а мин.).
Слага се яйцето, леко се разбива и брашното се добавя лъжица по лъжица след леко разбъркване с лъжицата. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто. Накрая се добавя и олиото.
В купа се слага киселото мляко, солта и захарта, добавя се содата и върху нея се капват 2-3 капки оцет. Разбърква се и се оставя да престои така докато млякото шупне (10-а мин.).
Слага се яйцето, леко се разбива и брашното се добавя лъжица по лъжица след леко разбъркване с лъжицата. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто. Накрая се добавя и олиото.
В тигана се загрява малко олио като след загряването силата на котлона се намаля с 1/3-та.
Резенчето кашкавал се набожда на дървено шишче, потапя се в тестото и то така, че да поеме максимум от нея и заминава да се пържи в тигана от двете страни.
Нещо кат` паниране, но в много тесто.
Същото и със сиренето.
Пържат се (по-скоро пекат се заради малкото мазнина) до хубаво зачервяване.
По време на пърженето тестото бухва и стават пухкави.
Резенчето кашкавал се набожда на дървено шишче, потапя се в тестото и то така, че да поеме максимум от нея и заминава да се пържи в тигана от двете страни.
Нещо кат` паниране, но в много тесто.
Същото и със сиренето.
Пържат се (по-скоро пекат се заради малкото мазнина) до хубаво зачервяване.
По време на пърженето тестото бухва и стават пухкави.
На снимката се вижда как кашкавалчето се е разтопило.
Неустоими са за съботна, а и не само, закуска...
Просто не мога да опиша как си вървят и със сладко или мармалад.
Никой няма да откаже такова хапване...
Неустоими са за съботна, а и не само, закуска...
Просто не мога да опиша как си вървят и със сладко или мармалад.
Никой няма да откаже такова хапване...
Няма коментари:
Публикуване на коментар