Няма човек, който да не обича кебапчета - аз си признавам основно само моите, домашните, но и не отказвам добре приготвени и другаде.
За тези, които залагат на купените да си опекат в къщи предлагам един изпитан съвет как да станат неустоимо и дзверски вкусни при печенето в грил тиган.
Простичко е: като загрее грил тигана, в него се слага една с.л. мазнина от печен гъши (патешки) дроб и си се пекат по стандартния начин.
След опичането им, в тигана се запичат и филийките хляб.
Този начин го открих случайно преди години, когато имах парченце дроб и го приготвих в грил тигана, а след него пекох кебапчета, без да изхвърлям мазнината.
Впрочем, казаното е приложимо не само за кебапчета, ами и за кюфтета, за пържола и др.п., които печем в грил тигана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар