Хванах се да правя едни пилешки пържоли и едни филета на нещо, но преди
това ми се наложи доста да отрежа от тях различни късчета месо- едни по-
едри, други по-ситни... Стават за супа, ама не ... За да направя
пилешка кайма и кюфтета, пак не ми се щеше.
И затова направих пилешки бъргъри ....
та около 400 гр изрезки от пилешкото месо;
сол на вкус, черен пипер на вкус, една супена лъжица хлебни трохи; 1 ч.л. червен пипер и 1/2 гл. лук, 1 белтък
лукът с червения пипер се задушава в тегана с малко мазнина и водичка и се изчаква да изстине.
Всички продукти се смесват заедно и се меси каймата. Да стане по-твърдичка.
Във форма (изрязана от двете страни консервна кутия или ринг, който има) се слага стреч фолио и върху него 100 грама от каймата и силно се притиска - да заеме овалната форма. Така се процедира с четирите бъргъра.
Слагат се в камерата на хладилника за максимум 30 мин. - колкото каймата да стегне.
Грил тиган се намаслява леко със зехтин и след като загрее силно, се пекат бъргърите (да не забравим да ги развием). Може и вурху сух тефлонов тиган, а след като се опикат - леко да се ръснат със зехтин.
В крайна сметка се получи това горе на снимката, което беше страхотно вкусно.
И затова направих пилешки бъргъри ....
та около 400 гр изрезки от пилешкото месо;
сол на вкус, черен пипер на вкус, една супена лъжица хлебни трохи; 1 ч.л. червен пипер и 1/2 гл. лук, 1 белтък
лукът с червения пипер се задушава в тегана с малко мазнина и водичка и се изчаква да изстине.
Всички продукти се смесват заедно и се меси каймата. Да стане по-твърдичка.
Във форма (изрязана от двете страни консервна кутия или ринг, който има) се слага стреч фолио и върху него 100 грама от каймата и силно се притиска - да заеме овалната форма. Така се процедира с четирите бъргъра.
Слагат се в камерата на хладилника за максимум 30 мин. - колкото каймата да стегне.
Грил тиган се намаслява леко със зехтин и след като загрее силно, се пекат бъргърите (да не забравим да ги развием). Може и вурху сух тефлонов тиган, а след като се опикат - леко да се ръснат със зехтин.
В крайна сметка се получи това горе на снимката, което беше страхотно вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар