"Смазка" за печене на кексове и др.п. печива
Много
от нас като започнах да пекат кексове и други печива първо омазняват
тавичката, съдинката и т.н., сетне набрашняват...слагат хартия за печене
и др.п.
Всичко
това се прави, за да не залепне печивото за станите на съда. Има случаи
дори и когато това се случва и при съдините с незалепващо покритие.
От доста време ползвам една "смазка", за която бях чел някъде (нямам спомен къде):
Смесват
се 80 гр. размекнато масло със 125 мл олио и се добавят 80 гр. брашно.
Цялата смес се пасира и прибира в буркан в хладилника. Издръжала е по
цял месец ... Преди печен с четка се взема от нея и маже съдинката.
Действа безотказно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар