Страници
▼
събота, 28 февруари 2015 г.
Кокоски (с шоколад)
Това са едни изключително лесни, приятни и вкусни бисквитки-десерт с минимум продукти и е много подходящ за тези, на които им се хапва сладичко, а не бива да поемат глутен.
Необходими са ни: два белтъка, 2 с.л. кафява захар; 1/2 ч.л. ванилова захар; 50 грама кокосови стърготини;
(за разкош и 20-30 гр. едро настърган шоколад)
Приготвянето е от просто по просто:
Белтъците заедно със захарта и една идея сол се разбиват до втвърдяване.
Към кокосовите стърготини се добавят ваниловата захар и настъргания шоколад и с шпатула разбитите белтъци и се смесват.
С обилно намазнени ръце от получената смес се откъсват топчета, оформят като топчета или "пирамидки" и се нареждат в тавичка върху хартия за печене.
Докато се оформят кокоските, фурната се загрява на 180 С, и се пекат максимум за 10-а минути.
(Може и на вентилатор на 160 С за 7-8 минути) - отвън стават хрупкави, а от вътре мекички и приятни на вкус.
Необходимо е малко търпение да изстинат. От това количество продукти се получат 20-а броя. Могат да издържат до една седмица и да стават все по-вкусни ...
Подходящи са не само за кафето, но и към питието - пробвах вече, а шоколадът придава невероятен вкус...
Няма коментари:
Публикуване на коментар