Много са ми приятни разни изненадващи ястия, с които да зарадвам Човеците на трапезата.
Това е едно от тях.
Продукти:
Всичко е напълно ориентировъчно, защото зависи от доста неща.
Кожата на едно пиле (не е толкова трудно да се одере пилето, преди да се приготви нещо от него). Добавих и резенчета домашен суджук
около 400 грама месо (свинско, телешко, вкючително и късчета пилешко), нарязано на ивици.
подправки: на вкус, но задължително черен пипер, соев сос
Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета или ивички и се маринова с подправките - черен пипер, соев сос, сос уорчестър, риган и се оставя на хладно да престои известно време - примерно 2-3 часа.
Пилешката кожа се разстила на дъската
върху нея се нареждат късчетата месо и суджука
навива се на руло
връзва се с конец
Така оформеното руло се намазва със зехтин и леко намазва с червен пипер и се пече на 160 С във фурната само на включен долен реотан с вентилатор
След около 40-45 мин (зависи от фурната) се получава ей това
оставя се малко да поизстине и се реже
сервира се
и наздраве !
Страхотно ястие или мезе.
Студено се оказа още по-вкусно .....
Няма коментари:
Публикуване на коментар