Цяло парче от свинската плешка - около 800 грама
3-4 кисели краставички, половината нарязани на малки кубчета - другата на ивици по дължина
1 голям сварен и нарязан на кубчета морков
2 сварени, обелени и нарязани на кръгчета яйца
сол, черен пипер - на вкус
(количествата са ориентировъчни, а подправките минимални)
Приготвяне:
Месото внимателно се срязва (все едно, че се бели картоф), така че да се получи цяло плоско парче, което от вътрешната страна леко се осолява и опиперява
Подготвената плънка
внимателно се поставя върху месото и се навива на руло и връзва с конец
добре се осолява, опиперява и омазнява.
Прехвърля се в леко намазнена тавичка.
може да се намаже със смес от малко червен пипер, мед и черен пипер.
Могат да се поставят отстрани морков, картофи, цяла глава чесън и т.н. (за предпочитане е да се сложат на втория етап от печенето)
Завива се с фолио и се пече на 220 С за около 40 минути, сетне температурата се намалява на 180 С за още 40 минути и като се махне фолиото се пече още 20-а минути - да "хване хубаво тенче".
Като се ивади, се изчакват 10-15 минути, преди да се отстрани конеца и да се нареже на кръгчета.
как да сервираме рулцата е въпрос на предпочитание ....
Дзверскооо е, повярвайте !
Чудничко руло! Представих си го с гъбено сосче и чаша червено вино(грузинско)...мммм..пей сърце..
ОтговорИзтриванеи с гъбено сосче, и с какво ли не ... Винцето е по-важно!
ОтговорИзтриване