tag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post523086659694213428..comments2024-03-29T00:02:00.320+02:00Comments on ДЗВЕРСКИ ВКУСНО: ПУСКА или ЗА ПУСКАТАБатето Мhttp://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-14741674751460084982024-01-14T16:56:13.001+02:002024-01-14T16:56:13.001+02:00Няма проблем - трябват им два три месеца. Само гле...Няма проблем - трябват им два три месеца. Само гледай да не замръзват - нека да е леко проветриво и на температура 10-14 С. Ще станат...Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-81883473900010598792024-01-11T21:56:06.242+02:002024-01-11T21:56:06.242+02:00Днес окачих да съхнат 2 пуски с праз, за първи път...Днес окачих да съхнат 2 пуски с праз, за първи път правя такова нещо, дано се получи.Boris Andonovhttps://www.borisandonov.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-77790444886085151852023-11-21T20:00:33.054+02:002023-11-21T20:00:33.054+02:00За кое Черногорово иде реч?Защото с копър(финокио)...За кое Черногорово иде реч?Защото с копър(финокио), не знам друг протагонист.... ;)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-36331356194958272422023-01-23T12:11:56.302+02:002023-01-23T12:11:56.302+02:00семената на дивия копър са с по изразен аромат, др...семената на дивия копър са с по изразен аромат, другит вариант е резене. Всичките си приличат. Черногоровска пуска съм опитвал, но нямаше семена от копър - само червен и черен пипер. По принцип, може да се пробва с 15-а грама червен пипер (10 сладък и 5 пушен), както и с 5 грама семена.<br />Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-32053174151672729542023-01-18T11:08:08.454+02:002023-01-18T11:08:08.454+02:00Добра статия, адмирации. Аз търсех точна рецепта з...Добра статия, адмирации. Аз търсех точна рецепта за Черногорска пуска. Веднъж опитах и примрях. Да, доста беше солена, без лук, но с много червен пипер и копър цели зърна (не обичайният копър, а някакъв местен, мисля, че се води див копър). Не мога да намеря рецепта да пробвам.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-17925062300839492902022-12-04T15:55:50.475+02:002022-12-04T15:55:50.475+02:00не съм пробвал шотландска, но съм чел рецептата и ...не съм пробвал шотландска, но съм чел рецептата и ми се струва ужаснаБатето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-85044191585013700382022-12-03T21:20:03.461+02:002022-12-03T21:20:03.461+02:00До 1969-а година ядях същите пуски и в Скобелево :...До 1969-а година ядях същите пуски и в Скобелево :) Баба и дядо правеха и подобни наденици( в тънките черва) и барсъци(в дебелото черво). Но най-напред се изяждаше кървавицата - бахурът със събраната кръв. 40 години след това ядох кървавица в щотландската столица - Единбург :)<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />Борис Гочевnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-60126815648483968372022-01-22T11:45:03.491+02:002022-01-22T11:45:03.491+02:00Благодаря,вакуумирани са и ще постоят месец за да ...Благодаря,вакуумирани са и ще постоят месец за да поузреят.Даже при сегашните максимални температури от 10 градуса ще ги държа навън на сянка.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03246216202308259683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-73066172050786635552022-01-21T17:31:38.198+02:002022-01-21T17:31:38.198+02:00След като е изсъхнала, може да се съхранява много ...След като е изсъхнала, може да се съхранява много дълго време вакуумирана. Както в хладилника, така и във фризера. В хладилника - поне 6-8 месеца, а във фризера - години. Но си признавам, не се е задържала толкова. Обикновено - от "реколта" до "реколта"Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-29532345420468727052022-01-18T16:17:51.655+02:002022-01-18T16:17:51.655+02:00Дайте мнение за зреене вакуумирана и в хладилник,с...Дайте мнение за зреене вакуумирана и в хладилник,след като е изсъхнала 38-40%.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03246216202308259683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-57311643140900078802021-12-19T08:22:46.543+02:002021-12-19T08:22:46.543+02:00Традиционно се прави само от свинско месоТрадиционно се прави само от свинско месоБатето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-71879010588983428152021-12-18T09:57:46.283+02:002021-12-18T09:57:46.283+02:00Моя опит показва, че трябва свинско, "меко&qu...Моя опит показва, че трябва свинско, "меко" месо. Пробвах с телешко и свинско, микс (събрах каквото имах останало от коледния геноцид). Телешките парчета станаха перфектни, уникални, страхотни... Но не колкото свинските. Като се разреже пуската веднага се различава състава - телешките са по-сухи и по-твърди, направо попресъхнаха.<br />Tanya Rusanovahttps://www.blogger.com/profile/08888327163049063996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-38199253158900497142021-12-04T18:38:05.933+02:002021-12-04T18:38:05.933+02:00Ще устиска в мрежичката.Ще устиска в мрежичката.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-69069977542547481802021-12-04T09:17:55.528+02:002021-12-04T09:17:55.528+02:00За втори път правя пуска по твоята рецепта. Първат...За втори път правя пуска по твоята рецепта. Първата я суших през пролетта и лятото в хладилника и за учудване стана и то дзверски вкусна.<br />Само дето през времето на сушене и пресоване се наложи да я омотавам с канап и връзвам няколко пъти.<br />Този път избрах друг начин и затова го споделам. Пуската стана кило и шестотин грама и въпреки огромния и вид успях да я вкарам в мрежа за колбаси, Василhttps://www.blogger.com/profile/01855177151060079797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-50227024753456564442021-11-10T18:05:34.958+02:002021-11-10T18:05:34.958+02:00Мехури сега могат да се намерят на много места. Пр...Мехури сега могат да се намерят на много места. Преди години бяха кът.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-21028671491670041862021-11-08T14:16:57.256+02:002021-11-08T14:16:57.256+02:00В ОЛХ има мехури за Пуска
В ОЛХ има мехури за Пуска<br />Байзелhttps://www.blogger.com/profile/11238169953103251419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-2076764202277693052021-06-09T05:13:26.750+03:002021-06-09T05:13:26.750+03:00Този коментар бе премахнат от администратор на блога.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-83926454837421531962021-01-28T18:06:21.752+02:002021-01-28T18:06:21.752+02:00Статията съм я писал аз и то основно от личен опит...Статията съм я писал аз и то основно от личен опит. Да си призная честно, не знаех, че в с.Нова Надежда правят пуски. Там съм ял невероятен кътък, съхраняван в кладенецаБатето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-52966777163315848942021-01-26T13:39:22.520+02:002021-01-26T13:39:22.520+02:00Поздрави за този който е писал тази статия забележ...Поздрави за този който е писал тази статия забележката е само една същите пуски се правят и в нашето село Н Надежда и после месото престоява от2 до 3 дни за да се отече добре от кравата. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04350257595144757874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-59850872116497639432019-12-27T08:29:30.541+02:002019-12-27T08:29:30.541+02:00Ще падне чакане, но резултатът си струва. Много е ...Ще падне чакане, но резултатът си струва. Много е важно при пълненето месото да е било натъпкано много добре, за да не остане въздух. Затова се налага понякога и да се пресоват.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-18043515333767365202019-12-22T15:36:57.722+02:002019-12-22T15:36:57.722+02:00Благодаря за чудесната публикация! Отдавна се каня...Благодаря за чудесната публикация! Отдавна се каня да направя това чудо. На времето дядо ми и баща ми правеха пуски. За съжаление отдавна ги няма. А и не ми е идвало на ума да питам за рецепта и технология. Та, днес напълних 3! Сега остава да чакам резултата. Зор беше да намеря пуските, защото тук, в Русе, не се предлагат никъде и като обяснявам на някой в магазин ме гледат странно. Ама помогнахаДимитър Ангеловhttps://www.blogger.com/profile/13219018797851066440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-31004848880840344322019-03-20T00:30:05.726+02:002019-03-20T00:30:05.726+02:00Bravo supersa si puskite i as takasi gi pravq kato...Bravo supersa si puskite i as takasi gi pravq kato teb cakaneto sie baq no posle e super za qdene i naistina mnogo ot horata neznaqt kak se pravi ama as sam se uchil ot moq dqdo leka mu pras ot radievo i niii gi pravim dobre<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02490650972856998855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-12913496517673360472019-02-16T01:41:05.432+02:002019-02-16T01:41:05.432+02:00Този коментар бе премахнат от администратор на блога.Dr.elvishttps://www.blogger.com/profile/03213074999096546194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-63565596870186945232015-02-02T13:12:22.217+02:002015-02-02T13:12:22.217+02:00Пуската си е пуска и като нея няма. Задължително п...Пуската си е пуска и като нея няма. Задължително пробвай...<br />А за бабека - по-добре пробвайте в къщи, и ще бъде без консерванти и др.п. - чисто месо и подправкиБатето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-63784142073340748722015-02-02T13:10:47.961+02:002015-02-02T13:10:47.961+02:00може би, защото си единствената, която казва "...може би, защото си единствената, която казва "пузка" (от друг не съм го чул) и затова си я къташ за себе си. Пък за месото си имам специален сатър - от ресор на циганска каруца (почти е на моите години) и специален кютюк, ама за една две - направо не си струва...Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.com