tag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post5066402159164643608..comments2024-03-29T00:02:00.320+02:00Comments on ДЗВЕРСКИ ВКУСНО: Стари рецепти за кебапчетаБатето Мhttp://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-15979906736446561132022-02-06T10:37:08.910+02:002022-02-06T10:37:08.910+02:00Чудесно! - надявам се на пълен и повсеместен успех...Чудесно! - надявам се на пълен и повсеместен успех. И както сам предложих в предишния си отговор, аз (а пък и читателите - защо не...), искрено бих се радвал на твои лични коментари към отделните пасажи, които могат да се вмъкнат като допълнения единствено в името на по-доброто качество на крайния продукт. А иначе, колкото до мен самият, като социална единица - ето ме, в 110% натурален вид: https5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-91092161130571897552022-02-06T09:11:31.435+02:002022-02-06T09:11:31.435+02:00"На раздумка с Ангелъ Миховъ за кюфтетата и к..."На раздумка с Ангелъ Миховъ за кюфтетата и кебапчетата" - така мисля да го озаглавя поста. А за твоя блог, ще ми бъде любопитно да надзърна. По съществото си съм любознателен. Така че давай линк и сетне ще си коментираме.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-65377328940213578792022-02-04T23:26:21.622+02:002022-02-04T23:26:21.622+02:00Здрасти бат' Мите и наздраве по вечеря (щом ка...Здрасти бат' Мите и наздраве по вечеря (щом като такова е прозвището ти - да спазваме йерархията на страхопочитанието и уважението към "старото"). Поласкан съм от неочакваната ти реакция към моите скромни писания - разбира се, че съм съгласен да ги поместиш на по-горна "инстанция", вместо да се мъдрят незавидно и незабелязани от никой в коментарите. Аз щях да публикувам 5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-31205247732398423742022-02-04T18:27:41.919+02:002022-02-04T18:27:41.919+02:00Ангелъ Миховъ, взе ми ума с тези коментари. То аз ...Ангелъ Миховъ, взе ми ума с тези коментари. То аз съм многословен, но направо ме биеш в пряк двубой.<br />Да наистина съм Бати Мити, но обикновено без Мити, а всичките ми познати и приятели стегат до Батето - и това от поне 30 и повече години. Така ми казваха и доста по-възрастни от мен. Не знам защо?<br />А твоят "труд" на тема кюфтета и кебапчета направо ме грабна и му се изкефих.<br Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-22327736555045743662022-02-02T11:28:53.628+02:002022-02-02T11:28:53.628+02:00Отново от собствен опит, количеството с вече смеле...Отново от собствен опит, количеството с вече смелените на прах подправки (меля ги всичките заедно - нищо не отделям), аз ги изсипвам в една паничка с топла вода (може и всякаква вода, разбира се). Това е на практика количеството на водата, която задължително трябва да се прибави към каймата, за да се размеси добре и всичко да стане сочно. Това обаче се явява най-трудният въпрос за определянето на5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-73395980903415013482022-02-02T11:28:23.515+02:002022-02-02T11:28:23.515+02:00Плавно преминаваме към втората точка - а именно, п...Плавно преминаваме към втората точка - а именно, подправките. Тук аз отново ще разгранича двата артикула (кюфтета и кебапчета), като количествата ще се отнасят за килограм вече приготвена кайма. Забележи също, че въпросните количества аз ги меря не на прах, както ги продават в пакетчетата, ами на зърна - аз сам си ги меля в една нарочно обявена за целта кафемелачка. Мярката ми е обикновена чаена 5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-18385791774665136032022-02-02T11:26:40.131+02:002022-02-02T11:26:40.131+02:00"Драги ми и предраг граф Монте Христо! - сяда..."Драги ми и предраг граф Монте Христо! - сядам да пиша рецептата за кюфтета, която обещах да ти изпратя снощи. Без много-много усуквания и прелюдии, ето за какво става на въпрос. Значи - разделяме въпроса за въпросните кюфтета на три основни части: 1. Материал; 2. Подправки и 2.1. Освежители и Разредители. Ако започнем развиването на темата, по първата точка има само едно единствено правило:5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-91331254458223428922022-02-02T11:24:50.802+02:002022-02-02T11:24:50.802+02:00Уважаеми авторе (или "бати Мити", ако то...Уважаеми авторе (или "бати Мити", ако това е истинското Ви име). Впечатлен съм силно от подробното изложение, което сте направил достояние на всички ентусиасти и Ваши последователи в наше лице - сърдечно благодаря за което. Нямам никакви забележки към гореизложеното, дори напротив - изразявам личното си задоволство и оценявам изследователския Ви труд с най-високата ми оценка. През 5659MAPKOHATAhttps://www.blogger.com/profile/04380824617336336376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-29408242836057805512021-11-10T18:09:14.584+02:002021-11-10T18:09:14.584+02:00В Костинброд не съм ходил от години. Но наистина и...В Костинброд не съм ходил от години. Но наистина има такива места, където правят невероятни вкуснотии - и кебапчета, и кюфтета, и пържоли ... Там, където държат на истинския вкус и на майсторлъка си, хората го правят. Тези, които залагат на бързата и лесна печалба, купуват замразени полуфабрикати (не знаеш какво има в тях), че и биля не могат да ги опекат като хората.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-20963445808914257292021-11-09T21:16:17.286+02:002021-11-09T21:16:17.286+02:00Някой случайно да е ял от кебапчетата на констинбр...Някой случайно да е ял от кебапчетата на констинбродския пазар ( от 30+ години си ги правят там семейно) ? От много време се чудя как подяволите ги правят - няй-добрите, които сам ял досега, ма рецептата я пазят кат такова.Emil Dimitrovhttps://www.blogger.com/profile/15339911509858347879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-75807022615494675212021-04-22T19:30:04.498+03:002021-04-22T19:30:04.498+03:00БЛАГОДАРЯ!!! БЛАГОДАРЯ!!! Ммммм...https://www.blogger.com/profile/05649558376943169600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-14848447150982772212021-04-22T19:25:03.409+03:002021-04-22T19:25:03.409+03:00БЛАГОДАРЯ!!! БЛАГОДАРЯ!!! Ммммм...https://www.blogger.com/profile/05649558376943169600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-14494399651912041822021-03-22T12:19:09.057+02:002021-03-22T12:19:09.057+02:00Ами така си е - кебапчето се прави от месо. И благ...Ами така си е - кебапчето се прави от месо. И благодаря за оценката.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-39485787866849290912021-03-20T11:10:34.258+02:002021-03-20T11:10:34.258+02:00Благодаря Ви от сърце за този Апотеоз на вкусните ...Благодаря Ви от сърце за този Апотеоз на вкусните кебапчета! Респект и най важното, хората които му разбират, по никакъв начин не са споменавали добавки, като брашна, соя, подобрители прочие други гадости! Благодаря Ви....Георги Мицовhttps://www.blogger.com/profile/12240974247076130515noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-78444014827769209782020-09-04T08:55:55.076+03:002020-09-04T08:55:55.076+03:00Темата за кебапчетата винаги актуална за мене. И в...Темата за кебапчетата винаги актуална за мене. И всяка рецепта е интересна. За връзка sprmit57@gmail.comБатето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-85088927927169621842020-09-02T23:02:02.192+03:002020-09-02T23:02:02.192+03:00Бате, Бате ;)
Ако темата е още "жива", з...Бате, Бате ;)<br />Ако темата е още "жива", за протокола мога да изпратя рецептите на кебапчета от малко "по-вехто" издателство на "Единния сборник с рецепти за заведения за обществено хранене" - 1968 год. (на тъщата) ;)<br />Като цяло представянето е различно, но съставките са същите (там нормата е 30 бр. и не съм смятал съотношения). Със сигурност обаче през 80 Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-2021931563324446022020-04-20T13:33:03.289+03:002020-04-20T13:33:03.289+03:00ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
Иво, дисертацията все още не е ...ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!<br />Иво, дисертацията все още не е дадена за печат. Дори наскоро открих някои интересни рецепти, но не ми е останало време да ги вмъкна тука.<br />За кюфтетета и кебапчетата си прав - никой в онези години не си правеше труда да ги прави в къщи. Купуваха се готови, защото си бяха истински. Иначе съм с няколко годинки по-напред и в моите спомени са основно по заведения, сергии, Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-14011748883548616672020-04-19T20:28:02.854+03:002020-04-19T20:28:02.854+03:00Христос Воскресе!
Братле, актуална ли е още темат...Христос Воскресе! <br />Братле, актуална ли е още темата или вече "си дал дисертацията за печат"? :-)<br />Щот по въпроса за кЪ'йУфЕТа и кебапчета те усещам като брат :-) и аз съм им изследовател, и аз досущ като теб НЯМАМ СПОМЕН от детството си (роден съм 1963г.) да съм ял кебапчета и кюфтета (па и вАОпШТе печено У ДОМА НА СКАРА каквото и да било месо (!) някъде "На домашно&Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00883705597938918000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-40155483753542243842019-09-03T19:22:07.008+03:002019-09-03T19:22:07.008+03:00Благодаря Ви. Без да се усетя, направо съм написал...Благодаря Ви. Без да се усетя, направо съм написал дисертация :) на темата що е това кебапче и има ли почва ли у нас. Впрочем продължавам да търся още стари рецепти, но "ударих на камък" ...Дано това да е полза на някого.Батето Мhttps://www.blogger.com/profile/14739864987716308308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4601833711620724116.post-50877719257320801352019-09-02T21:09:49.739+03:002019-09-02T21:09:49.739+03:00Браво!Възхитен съм от пълната ви публикация,относн...Браво!Възхитен съм от пълната ви публикация,относно рецепти за кебапчета от миналия век до наши дни!Следвам публикациите ви с голямо удоволствие,като се опитвам да ги изпълня у дома!Ако,нямате против,мога ли да ви пратя покана за приятелство?нело антоновhttps://www.blogger.com/profile/17418257992992705072noreply@blogger.com