сряда, 2 май 2018 г.

Свински черен дроб в саханче на фурна


  Този начин на приготвяне на черен дроб автоматически влиза в графата "лесно и мързеливо".
 След последното пържене на дроб остана яко чистене на печката и този път реших да си го икономисам и да направя дроба, без да му бая.
 Всичко става толкова лесно и бързо, че направо няма какво да обяснявам.

Дробът се нарязва на парчета, измива и прехвърля в саханче.
Налива му се една чаша кока кола и се оставя така за 10-а минути.
В това време фурната се включва на 200С да загрява.
Течността се излива, а дробът се овкусява с черен пипер, 1-2 с.л. зехтин (олио или и бучка масло за разкош), и му слага съвсем малко кока кола.
Слагам и малко пресован чесън и лютив червен пипер (харесвам да е пикантно).
Ами това е.
Саханчето се пъха във фурната и се пече около 15-а минути.
Просто го проверявам с ножа. Па и готовността всеки може сам да си я прецени.
Като се извади, се осолява и разбърква.
Предпочитам да има и сосче, че така може да се замезва с дробчето и да се топи от сосчето.
Дробът става изключително крехък и вкусен.
Най-важното - никакво пържене (има хора, които избягват пърженото), никакво пръскане и на практика без усилия.
Резултатът - дзверски вкусен дроб и страхотно мезе.
Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар