понеделник, 2 октомври 2017 г.

Неделно почти кулинарно гости

Тази неделя бидохме поканени на неделен обяд от приятели. Времето се оказа направо чудесно - за кратка разходка из природата и вилно гости. Па то си се оказа направо кулинарно изживяване:

Още с пристигането заварваме барбекюто да е добре разпалено и да се чака да стане на жар.








След малко маринованото от вчера в специална марината пиле поляга на скарата.

Единственият ми принос - да нарежа една домашна луканка. 
 Салатите: мариновата херинга със специални маслини; гръцка салата и специална салата с нахут, домати, червен лук, мента и за украса маслини каламата.
Докато се "опушвах" навън пред барбекюто (само да му се радвам), домакинята спретна масата и на нея се появи и една салата капрезе с моцарела. 

Докато масата се подреждаше и домакинята сновеше между нея и барбекюто се отпуснах в този уютен ъгъл за една цигара.

И се наслаждавах на тази интересна колекцийка от джунджорийки ...

и погледът ми все опираше в този шкаф, но трябваше търпеливо да изчакаме домакинята да седне, за да си кажем "наздраве" ... 


 И докато казвахме първото "наздраве" се появи тази разкошно ухаеща ароматна баница с месо.
Пилето е почти готово и оттеглено назад - да отвори място за кюфтета, наденичките и др.п.
Научих и нещо ново - най-добре когато са почти готови, да се затвори капака и да се оставят на пушека хубаво да ги одими.
Така стават по-вкусни

Вече са на масата ...
 Без коментар ...















Котаракът лакомо се оглеждаше около всяка маса ...















Докато накрая се сито и доволно се кротна. 

Малко преди нас :)
Изключително вкусно хапване, хубаво питие и щях да замълча нататък, но за завършек имаше разкошен крем брюле, карамелизиран пред погледите ни с горелката и не да го подмина ...



Красота в началото на есента.

















Мога да кажа само още едно "Наздраве, приятели!" - нищо че доста често си го казахме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар