събота, 24 юни 2017 г.

Лесни пържени тиквички - полезно предложение


 За пърженето на тиквички, доста неприятна дейност, има най-различни трикове:
 едни ги режат, солят, валят в брашно, сетне в ледено студена вода и тогава пържат
 други ги пържат във фритюрник и т.н.

 Затова ще споделя моя лесен и бърз начин за пържени на пресни тиквички, които винаги стават разкошни.
 Тиквичките се измиват и подсушават много добре.
 В подходяща съдина (касерола) се слагат около 1,5 см олио и се загрява силно. В олиото се хвърлят 2-3 скилидки чесън и 1/2 ч.л. сол. 
 От тиквичката се отрязват 6-7 кръгчета, колкото се хващат в съдината и веднага се слагат в тигана. Направо се пържат от двете страни, но след като отгоре леко се зачервят, веднага се обръщат.
 Пържат се много бързо - за има няма 25 минути се опържва малко повече от кило. Готовите тиквички се нареждат върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
 Дори нямат нужда от допълнително солене.


 След това в същата мазнина мазнина могат да се изпържат чушки и вечерята е готова.


 Бързо, лесно и най-важното вкусен резултат без каквото и да пръскане на мазнина из кухнята.
 Заслужава си да се пробва.