понеделник, 29 май 2017 г.

"Облечени" вратни пържоли


 Това не е рецепта, а просто един невероятно вкусен начин да се опекат пържоли - в случая вратни, но стават и всякакви. Без значение е дали ще се пекат на барбекюто, скарата, грил тигана или във фурната.
 Правя ги често, както и съм правил кюфтета по този начин.
 В публикацията си за домашния салам с пилешко бях писал, че кожите на бутчетата се одират и отделят, както и че ще влезнат в употреба.


 Пържолите се мариноват по любимия начин - в случая в домашния ми барбекю сос.


 Отделените кожи от бутчето леко се осоляват, опиперяват с червен и черен пипер.
 

 Пържолката се напъхва в кожата и добре "облича" в нея. Така се подготвят пържолите. Желателно е просто да престоят малко в хладилника.


 Пекат се до готовност - в случая на електрическата скара. Вътре стават от сочни по сочни, а за вкуса няма да коментирам.


 Не е страшно, че кожичката изглежда леко прегоряла. И тя е крехка и сочна. 
 Който си ги хапва, ще разбере каква вкуснотия са. 
 Който има предубеждения към пилешките кожички, просто може да ги отдели за кучето. (Грехота!)



 Пържолите могат да се поднесат с барбекю соса, с гарнитура по желание и т.н. 
 Дзверски вкусни са.
 Добър апетит и наздраве!