сряда, 1 март 2017 г.

Гъши дроб на тиган с авокадо



Доста хора се стряскат като чуят за гъши (или патешки) дроб и приемат априори, че е много капризен и труден за направия.
Това определено не е рецепта за гурме приготвяне на гъши дроб, а един много простичък начин да се приготви в къщи Дзверска вкуснотия.
Количества няма да давам, тъй като до 100-а грама на човек са дори и доста - приемам, че е нормално на човек 60-70 грама.


Гъшият дроб се нарязва на филийки с дебелина около 1 см и се оформят с ножа на красиви парчета.
Изрезките се събират в пакетче и във фризера - като станат повече, се прави или крем от гъши дроб или лесен гъши  дроб в буркан- все дзверски вкуснотии.

Половинка авокадо се обелва и намачква с вилица. Разбива се едно яйце и се смесва с намачканото авокадо. Парчетата дроб се овалват в тази смес и се оставят да престоят така поне 30-а мин. на хладно.



Тиганът се загрява без мазнина и в него се пущат парчетата дроб. "Пържат" се буквално по 2-3 минути от всяка страна - до лека промяна на цвета към зачервяване.
Когато се извадят от тигана, леко се осоляват и опиперяват с бял пипер.
Мазнината не се изхвърля - може да се използва за нещо друго (дори и за пилешки пастет като променя страхотно вкуса му).
Става Дзверски вкусен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар