четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Бърза и лесна зимна супа с месо

 

Отчитам го като грешка, но не съм от големите почитатели на супите - все ми се е струвало, че са много трудоемки и отнемат време.
Е, сега с ползването на мултикукъра взе да ми се променя мнението. Стават изключително бързо и лесно всички видове супи и все по-често се правят.
Този път бях купил 1 кг от нар. "свинско рагу" - демек кокъли с малко месце, за цели 1,80 лв. Бидоха сварени до окапване на месото в мултито с добавка само на малко сол.
Сетне и обезкостени - получиха се около 400 грама сварено месо и почти 2 литра бульон.
Може да се направят доста неща от тези изходни продукти, но реших, че след като е зима, най-добре е супа.
Половината от бульона и от месото бяха отделени и замразени за употреба друг път - с тях следващата супа ще е готова буквално само за 10 минути.
За сготвянето на супата са необходими 2 главички лук (обелени и нарязани на ситно), 1 голям картоф - също обелен и нарязан на ситно, 2-3 моркова - по същия начин и шепичка макарони, както и 1-2 с.л. сушени зеленчуци.




Всички продукти се слагат в купата на кукъра и се включва на режим варене - при моя е 10 минутки програмата. Това време им достатъчно.
Получава се вкусна и ароматна супа.
Най-важното е, че става много бързо...