четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Перфектните свински ребра


Това просто е един начин да се направят перфектните и най-вкусни свински ребра.
Необходими са:
 свински ребра - желаното количество, в случая за 2 порции - 500 грама.
 поне 2 с.л. мас (ползвам гъша)
 подправки - 1 ч.л. сол, 1-2 даф. листа, 1 гл. цяла чесън, зърна черен пипер, 1 карамфилче, 1 глава лук
Изпълнението е простичко:

Ребрата се нарязват покрай костта и се слагат в тенджера (най-добре под налягане, или пък в мултитенджерата), заливат се с вода колкото да ги покрие и се слагат всички подправки.





Варят се почти до пълна готовност.
В тенджерата под налягане им стигат 20-а минути.




В подходящ тиган се загрява маста, пущат се две три скилидки чесън, слагат се ребрата и се заливат с малко от бульона от варенето- почти да ги покрие.
Оставят се така на силен котлон - да си къкрят и да се изпари течността.

В момента, в който се изпари течността, ребрата започват да се пържат в останалата мазнина.
Пържат от двете страни буквално за по 2-3 минути - колкото да сменят цвета си и получат червено-кафяв загар.
Поднасят се с гарнитура по желание - в случая: карамелизирани моркови и червено цвекло и джинджифилова паста.

Просто перфектни - крехки, сочни и дзверски вкусни!

П.П. След "заваряването" могат леко да се омазнят и да се пекнат на скарата. Стават още по по най ....

Наздраве!